Servicii curatare canapele la domiciliu

Cum sa cureti o canapea de pete


Cu siguranţă, cei mai mulţi dintre noi consideră că petele de pe tapiserii trebuie curăţate imediat după ce îşi fac apariţia. Într-adevăr, aceasta este cea mai indicată variantă, însă putem lua în considerare cazurile în care este pur şi simplu imposibil să cureţi o pată imediat după apariţia ei.

O căutare rapidă pe internet te poate determina să crezi că nimeni în istoria omenirii nu a reuşit să îndepărteze o pată în timp util, că tu şi canapeaua ta sunteţi condamnaţi definitiv deoarece petele s-au impregnat şi nimic – poate doar o maşină a timpului care să distrugă spaghetele pline de viaţă şi petrecerea cu vin roşu care au pătat canapeaua recent achiziţionată şi să permită curăţarea petelor exact atunci când acestea se produc – nu va fi util pentru îndepărtarea acestora. Lăsând la o parte glumele şi în special rezultatele contrare ale căutării pe Google, există metode prin care petele de pe canapele pot fi îndepărtate, chiar dacă sunt impregnate de mai mult timp.

În urmă cu ceva ani, proprietarul unei locuinţe s-a confruntat cu o situaţie dificilă – unul dintre cei care îl ajutau să monteze mobila în noul său apartament s-a rănit şi a sângerat, pătând canapeaua din camera de zi. Din acel moment şi până în ziua în care s-a mutat au trecut trei luni, acela fiind şi momentul în care a descoperit petele. Deşi şi-ar fi dorit să fi putut acţiona rapid atât pentru a-l ajuta pe cel care s-a rănit, cât şi pentru a îndepărta petele, acest lucru nu a fost posibil pentru că bărbatul nu l-a informat. Astfel, a fost nevoit să  se confrunte cu pete de sânge impregnate în ţesăturile canapelei sale.

Iată cum a acţionat în acest sens:

  1. Mai întâi, a aspirat suprafaţa canapelei.

Canapelele ar trebui să fie aspirate frecvent pentru a păstra materialul textil în condiţii bune şi pentru a preveni apariţia prafului şi a acarienilor. În cazul petelor vechi, este surprinzător cât de mult pot fi estompate printr-o simplă aspirare. Acesta ar trebui să fie întotdeauna primul pas în curăţarea canapelelor pentru că nu ştii niciodată cu ce fel de pată te confrunţi sau dacă aceasta este cu adevărat problematică, până în momentul în care îndepărtezi particulele de la suprafaţă cu ajutorul unui aspirator.

  1. În a doua etapă, a verificat instrucţiunile de curăţare.

Este esenţial să verifici etichetele care însoţesc obiectele de mobilier. Acestea te ajută să decizi care este cea mai bună metodă pentru a îndepărta un anumit tip de pete. Unele piese de mobilier pot fi curăţate utilizând apă, altele vor necesita folosirea soluţiilor comerciale pe bază de solvenţi. Dacă se întâmplă însă ca eticheta să lipsească din diverse motive, precum modificarea canapelei de-a lungul anilor, testează produsul de curăţare pe care îl alegi pe o porţiune mai puţin vizibilă a acesteia. Bărbatul a încercat mai întâi apa, apoi vodka şi oţetul, înainte de a testa produsele ce conţin agenţi chimici de curăţare.

  1. Curăţarea cu abur

Dacă piesa de mobilier poate fi curăţată cu ajutorul apei, folosirea unui dispozitiv cu abur asupra petei ajută la absorbţia apei şi la îndepărtarea mai eficientă a petei. De multe ori, fierul de călcat poate fi o soluţie, prin utilizarea butonului care eliberează aburul – aceasta poate fi o soluţie pentru zonele de mici dimensiuni.

Primul pas al procesului de curăţare
Aceasta este faza în care strângi pumnii şi speri că o soluţie simplă e tot ce trebuie. Dacă piesa ta de mobilier poate fi curăţată cu apă, amestecă o cantitate mică de detergent de vase cu apă rece şi apoi, cu ajutorul unui burete bine stors, acoperă pata cu preparatul. Nu freca zona pe care se află pata – există riscul ca în acest mod ea să se impregneze adânc, iar ţesăturile să se deterioreze.

Clăteşte apoi buretele şi foloseşte doar apă pentru a îndepărta reziduurile de săpun. Presează zona curăţată cu ajutorul unei cârpe uscate sau cu şerveţele din hârtie.

În cazul în care canapeaua nu poate fi curăţată folosid apă, încearcă să foloseşti oţet sau vodka – aplică pe o cârpă şi acoperă pata. Mirosul de oţet sau vodka va dispărea atunci când suprafaţa textilă se va usca.

Al doilea pas al procesului de curăţare. Dacă această curăţare delicată nu dă rezultate, este timpul să recurgi la utilizarea produselor profesionale. Orice produs pe care îl alegi trebuie testat pe o zonă ascunsă a canapelei. Există produse destinate în mod special anumitor tipuri de pete, precum cele de vin sau cafea.

Clăteşte şi repetă

Dacă pata a “supravieţuit” întregului proces de curăţare, înseamnă că te confrunţi cu o pată tare încăpăţânată. Oricât de obositor şi iritant poate părea acest proces, reluarea sa poate fi un real succes.
Mai apoi, va veni timpul să sărbătoreşti!

Petele impregnate şi, la prima vedere, imposibil de îndepărtat vor fi înfrânte! Cel mai bine ar fi sa apelezi la o echipa specializata in servicii profesionale de curatare canapele


Articole pentru curatare canapele

de ce sa curatam canapeaua periodic, cum sa ai mereu o canapea impecabil de curata, curatarea petelor dificile din canapea, 5 pete comune de pe canapea si cum sa le scoti, cum se curata o canapea din material textil,

Alege servicii profesionale de curatat saltele si curatare canapele la domiciliu la cel mai avantajos pret.
 
Servicii :
|
|
|
|
|
 
|
|
|
|
|
Curatare canapele - curatare saltele - curatare tapiterie auto - decarbonizare motoare - dezinsectie Bucuresti. Servicii prestate la domiciliu in Bucuresti.
Copyright @ 2014 curat pe loc.ro. Toate drepturile rezervate.

comanda acum

trimite mesaj pe whatsap