Servicii curatare pe loc Bucuresti

Ce este decarbonizarea motorului


Procesul de decarbonizare consta in introducerea unui gaz ortohidrogen generat de aparatul de decalaminare  in motorul masinii prin intermediul filtrului de aer, unde intra in contact cu amestecul de combustibil folosit de motor, fie ca vorbim de motoare aer - motorina, aer - benzina sau aer - GLP.

Gazul introdus in amestec urca puterea calorifica a acestuia, ajungand la o temperatura mult mai ridicata in momentul exploziei interne.

Decarbonizarea consta in eliminarea calaminei din interiorul camerei de ardere (capul pistonului, supape, camerele supapelor, capul injectoarelor sau bujiile, filtru de particule, catalizator si EGR).

Datorita temperaturii inalte se genereaza o piroliza (proces de descompunere chimica cu ajutorul caldurii) in interiorul camerei de ardere, unde calamina se desprinde si se transforma in cenusa.

Procesul de decarbonizare dureaza in functie de capacitatea cilindrica a motorului, apromixativ 30 de minute pentru motoarele pe benzina si o ora pentru motoarele pe motorina.

mai multe informatii despre decarbonizare, ce reprezinta si cum se face

În termeni tehnici, decarbonizarea motorului implică îndepărtarea depunerilor de carbon din interiorul acestuia, folosind metode  mecanice (fizice) sau chimice de curatare.

Procedura de curatare mecanică a depunerilor de carbon din motor constă în îndepărtarea capacului chiulasei şi apoi eliminarea fizică a depunerilor de carbon din partea superioară a pistoanelor, camerei de combustie şi a altor componente, precum valvele. Motoarele în doi timpi necesitau decarbonizare frecventă deoarece uleiul de lubrifiere ardea în camera de combustie, lăsând în urmă reziduuri de carbon.

curatare decarbonizare motor

Deschiderea  chiulasei unui motor în doi timpi este o procedură destul de simplă. Acest lucru nu este valabil însă în cazul motoarelor moderne în patru timpi prevăzute cu came, injectoare şi numeroşi senzori şi elemente electrice. Există numeroase riscuri care pot apărea dacă procedura este realizată de un mecanic fără experienţă. Prin urmare, apare necesitatea decarbonizării chimice.

Adăugarea de agenţi chimici precum alcoolul în carburantul obişnuit (benzină/motorină) contribuie la dizolvarea şi îndepărtarea a cel puţin o parte din depozitele de carbon formate în diverse porţiuni ale motorului, precum sistemele de injecţie, pistoanele şi piuliţele, camerele de combustie, valvele, instalaţiile de evacuare, supapele şi amortizoarele. Carbonul este apoi eliminat prin instalaţia de eşapament. Numeroase companii produc agenţi de decarbonizare, ale căror reţete sunt considerate secrete comerciale. Au fost, de asemenea create maşinării utilizate pentru a măsura agentul de decarbonizare şi carburantul într-un motor care rulează.

Curăţarea cu aburi a interiorului motorului este considerată, de obicei, o metodă ieftină de decarbonizare care constă în pulverizarea apei în admisia de aer a unui motor cald care funcţionează. Aburul astfel generat trebuie să îndepărteze carbonul depus şi să îl evacueze prin eşapament. Eficacitatea unei asemenea metode a fost dezbătută în întreaga lume şi s-a ajuns la concluzia că, dacă nu este realizată în mod corespunzător, şansele că motorul să fie deteriorat nu pot fi excluse.

Pentru o curatare a motorului este mai bine sa apelati la o firma specializata in aceste servicii care sa dispuna de un echipament dedicat pentru decarbonizarea motorului.


Avantajele serviciului de decarbonizare:

creste performanta motorului

scad emisiile de CO2

motorul devine mai silentios

scade consumul de combustibil

reduce noxele

creste durata de viata a motorului

masina "trage" mai bine

Pret serviciu decarbonizare motor - 150 lei


Articole pentru decarbonizare motoare


Metode decarbonizare motor

Ultimul lucru pe care vrei sa il vezi atunci cand faci dus este un gandac mare si negru care iese de pe canalizare si se indreapta catre dormitor sau sufragerie. Gandacii sunt deopotriva dezgustatori si periculosi pentru sanatatea casei tale. Pot ajunge in debara, bufet sau camara si pot aduce cu ei o gramada de microbi. Curatenia ar fi primul raspuns, dar gandacii pot veni de la vecinii din bloc ...

vezi articolul

Mituri despre decarbonizarea motorului

Curăţarea motorului poate facilita efectuarea reparaţiilor şi a întreţinerii. Dacă a trecut mult timp de când ai curăţat motorul maşinii ultima dată, este posibil să dureze puţin până când degresantul va absorbi murdăria şi grăsimea pentru a curăţa depunerile de ulei. Este foarte important să cureţi motorul maşinii şi întreg compartimetul acestuia înainte de a o spăla, pentru a te asigura că îndepărtezi ...

vezi articolul

Decarbonizare motor - ce este si cum trebuie facuta

Carbonizarea interioara a motorului este un fenomen ce apare la orice tip de motor cu combustibil fosil, fie ca este pe benzina, motorina sau GPL. Chiar si motoarele hibride sunt afectate de depunerile de carbon, Pe capul cilindrilor, in jurul valvelor de evacuare sau pe galeria de admisie si evacuare, se depoziteaza particule de carbon, asemenea unei funingine, care reduc eficienta motorului. Efectele ...

vezi articolul

 

Alege servicii profesionale de decarbonizare motor la domiciliu la cel mai avantajos pret.
 
Servicii :
|
|
|
|
|
 
|
|
|
|
|
Curatare canapele - curatare saltele - curatare tapiterie auto - decarbonizare motoare - dezinsectie Bucuresti. Servicii prestate la domiciliu in Bucuresti.
Copyright @ 2014 curat pe loc.ro. Toate drepturile rezervate.

comanda acum

trimite mesaj pe whatsap