Servicii curatare pe loc Bucuresti

Metode utilizate pentru decarbonizarea motorului


Curăţarea motorului poate facilita efectuarea reparaţiilor şi a întreţinerii. Dacă a trecut mult timp de când ai curăţat motorul maşinii ultima dată, este posibil să dureze puţin până când degresantul va absorbi murdăria şi grăsimea pentru a curăţa depunerile de ulei. Este foarte important să cureţi motorul maşinii şi întreg compartimetul acestuia înainte de a o spăla, pentru a te asigura că îndepărtezi orice urmă de degresant care ar putea intra în contact cu vopseaua.

curatare decarbonizare motor

Decarbonizarea motorului te ajută să previi apariţia sau extinderea ruginii. Murdăria de pe şosele şi sarea sunt principalii vinovaţi pentru apariţia ruginii, astfel că o curăţare a compartimentului motorului va prelungi durata de viaţă a motorului maşinii tale.

Metoda 1. Protejează şi pregăteşte motorul murdar

Îndepărtează reziduurile existente în compartimentul motorului. Înainte de a începe procesul de curăţare, îndepărtează frunzele, iarba, crengile şi orice alte reminiscenţe din compartiment. Aceste reziduuri pot deveni o problemă serioasă şi pot chiar produce incendii dacă sunt lăsate pe suprafaţa motorului sau dacă intră în contact cu sistemul electric.

În general, acele de pin şi frunzele se adună la baza parbrizului, de unde cad pe suprafaţa locaşului motorului.

Verifică existenţa cuiburilor de animale mici, mai ales în sezonul rece.

Deconectează bateria. Dacă pulverizezi apa direct în compartimentul motorului rişti să distrugi componentele electrice, siguranţele sau alte elemente esenţiale. Poţi preveni acest fapt deşurubând borna negativă a bateriei şi îndepărtând cablul din terminal.

Poţi deconecta şi borna pozitivă astfel încât să scoţi bateria şi să o cureţi în afara locaşului.

Dacă bateria rămâne în interiorul maşinii, poţi împinge cablul de împământare în lateral pentru a-l împiedica să intre în contact cu terminalul.
Acoperă cablajele expuse. Chiar dacă motorul este rezistent la apă, acoperirea componentelor electrice cu material plastic îţi poate oferi un grad mai ridicat de siguranţă. Acoperă prizele bujiei şi capacul distribuţei. Pungile mici din plastic şi benzile din acelaşi material sunt indicate pentru a proteja piesele de contactul cu apa. Consultă cartea service a maşinii dacă nu ştii exact unde se află bujiile incandescente.
Lasă motorul pornit timp de 5 minute. Grăsimea de pe motor va fi mult mai uşor de îndepărtat dacă acesta este cald. Porneşte maşina şi menţine-o astfel timp de 5 minute sau mai mult. Aşa, permiţi motorului să funcţioneze la temperatură normală şi să îndepărteze orice urmă de murdărie sau grăsime.

Metoda 2. Degresarea motorului

Aplică degresant de motor. Există multe tipuri de degresanţi dintre care poţi alege, dar cei mai mulţi acţionează în acelaşi mod. Pulverizează degresant pe suprafaţa motorului de jos în sus, pentru a te asigura că acoperi întreaga suprafaţă.

Cele mai multe produse de acest tip sunt ambalate sub formă de spray pentru a facilita pulverizarea. Citeşte instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj pentru a te asigura că foloseşti produsul în mod corespunzător. Evită să pulverizezi degresant pe componentele vopsite. Soluţia degresantă pentru curăţarea motorului poate afecta învelişul transparent al vopselei, deci utilizeaz-o cu mare atenţie. Dacă, neintenţionat, degresantul ajunge pe aripi sau pe alte suprafeţe vopsite, clăteşte rapid pentru a evita deteriorarea stratului de vopsea.

Degresantul poate îndepărta luciul vopselurilor. Îndepărtează degresantul de pe suprafeţele vopsite cât mai rapid posibil.

Lasă degresantul să se înmoaie timp de 3-5 minute. Această soluţie pentru curăţarea motorului acţionează pentru a îndepărta grăsimea şi murdăria scursă pe suprafaţa motorului. Pentru motoarele destul de murdare, sunt suficiente 3 minute pentru ca degresantul să acţioneze împotriva murdăriei şi a uleiului. Pentru cele foarte murdare însă, durata de acţiune este de 5 minute, înainte de clătire.

Dacă instrucţiunile produsului pe care le foloseşti specifică un alt interval de timp, urmează-le.

Cu cât timpul de acţiune al degresantului este mai lung, cu atât mai eficiente vor fi rezultatele.

După 5 minute sau mai mult degresantul va începe să cureţe motorul.

Foloseşte o perie rigidă pentru a îndepărta murdăria. În timp ce degresantul continuă să acţioneze pe suprafaţa motorului, curăţă depozitele de grăsime, ulei ars şi murdărie cu o perie rigidă sau utilizând o perie de sârmă. Ar trebui ca murdăria să se îndepărteze foarte uşor în urma aplicării soluţiei de degresare.

Foloseşte protecţie pentru ochi în timp ce cureţi motorul pentru a evita să intri în contact cu soluţia. Poartă mănuşi de protecţie pentru ca degresantul să nu intre în contact cu pielea.

Vei fi nevoit să cureţi motorul prin frecare doar dacă s-au depus cantităţi ȋnsemnate de grăsime şi murdărie pe suprafaţa sa.

Clăteşte motorul cu un furtun obişnuit. Nu folosi un furtun cu presiune mare pentru a-l clăti pentru că rişti să deconectezi cabluri sau să distrugi materialul plastic cu ajutorul căruia ai acoperit sistemele electrice. Un furtun obişnuit de grădină, a cărei duză este setată corespunzător va clăti eficient motorul şi va îndepărta orice urmă de murdărie.

Dacă după ce ai clătit complet motorul acesta continuă să pară murdar, aplică din nou degresant şi lasă-l să acţioneze pentru câteva minute.

Spală maşina. După ce ai clătit complet motorul, ar trebui să speli autoturismul imediat. Acest fapt te va asigura că orice urmă de degresant care ar fi putut rămâne pe suprafaţa maşinii este îndepărtată înainte de a provoca vreo daună.

Asigură-te că utilizezi alte cârpe, bureţi sau şerveţele de hârtie pentru suprafaţa maşinii.

Aplică un produs pe bază de ceară pe zonele maşinii care ar fi putut intra în contact cu soluţia degresanta.

Metoda 3. Curăţarea componentelor specifice ale motorului

Foloseşte o perie de sârmă pentru bornele bateriei. Acestea ruginesc de obicei, deci pot dăuna sistemului electric al maşinii. Îndepărtează cablurile bateriei şi curăţă bornele până când îndepărtezi toată murdăria sau rugina.

Aplică bicarbonat de sodiu şi apă peste acidul de baterie. Dacă bateria maşinii a ruginit din cauza lichidului scurs, foloseşte această soluţie pentru a-l neutraliza. Amestecă puţin bicarbonat de sodiu cu apă, introdu peria în acest preparat şi foloseşte-o pentru a curăţa bornele bateriei şi celelalte zone afectate de acid.

Bicarbonatul de sodiu este o soluţie eficientă pentru curăţare, dar şi un bun neutralizant pentru acidul de baterie.

Foloseşte o perie rigidă şi un burete pentru componentele din plastic. Eelementele din plastic ale motorului, precum carcasa acestuia sau capacele rezervoarelor pot fi dificil de curăţat. Începe prin a folosi o perie dinţată din plastic împreună cu detergent pentru curăţarea maşinii sau degresant. Odată ce ai îndepărtat murdăria greu de eliminat, foloseşte un burete îmbibat cu detergent pentru curăţarea autoturismelor pentru a îndepărta restul de murdărie, înainte de a clăti piesele cu apă.

Nu este indicat să cureţi piesele demontându-le din locaşul motorului.
Evită periile din sârmă pentru a curăţa componentele din material plastic deoarece pot produce zgârieturi pe suprafeţe.

Foloseşte lichid de frână pentru a îndepărta petele greu de curăţat. Acesta îndepărtează murdăria şi se evaporă rapid. Utilizează o perie rigidă pentru a freca murdăria, apoi clăteşte din nou cu lichid de frână.

Evită să foloseşti lichidul de curăţare a frânelor în încăperi închise deoarece fumul poate fi periculos.

Lichidul de frână este extrem de inflamabil, deci nu fuma în preajma lui şi nu îl folosi în zone necorespunzătoare.

Deşi curăţarea motorului este un proces important şi extrem de necesar, acesta poate fi şi foarte riscant. Suprafeţele autoturismului pot fi afectate şi chiar distruse, iar produsele utilizate în mod necorespunzător sunt o sursă de pericol. De asemenea, nu poţi fi sigur de rezultate.

De aceea, este recomandat să apelezi la profesionişti pentru realizarea acestui proces, salvând timp, eliminând complet riscurile la care te-ai putea expune şi totodată, având garanţia unei curăţări profesionale şi unei funcţionări impecabile.

Pentru o curatare a motorului este mai bine sa apelati la o firma specializata in aceste servicii care sa dispuna de un echipament dedicat pentru decarbonizarea motorului.

Avantajele serviciului de decarbonizare:

scad emisiile de CO2

motorul devine mai silentios

scade consumul de combustibil

reduce noxele

creste durata de viata a motorului

masina "trage" mai bine

Pret serviciu decarbonizare motor - 150 lei


Articole pentru decarbonizare motoare

curatare decarbonizare motor, mituri despre decarbonizarea motorului, decarbonizare motor - ce este si cum trebuie facuta

 
Alege servicii profesionale de decarbonizare motoare la domiciliu la cel mai avantajos pret.
 
Servicii :
|
|
|
|
|
 
|
|
|
|
|
Curatare canapele - curatare saltele - curatare tapiterie auto - decarbonizare motoare - dezinsectie Bucuresti. Servicii prestate la domiciliu in Bucuresti.
Copyright @ 2014 curat pe loc.ro. Toate drepturile rezervate.

comanda acum

trimite mesaj pe whatsap