Servicii curatare pe loc Bucuresti

Modaliti de curatare a mochetelor si covoarelor


Covoarele tind să atragă murdărie, pete și păr de animale, precum și mucegai. Cu siguranță, îngrijirea covorului va preveni apariția acarienilor sau a insectelor care pot pătrunde cu ușurință în profunzimea fibrelor. Mai jos îți vom prezenta tehnici pentru o curățare în profunzime, informații despre întreținerea uzuală a mochetelor și covoarelor, dar și despre îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

Prima metodă. Păstrează covoarele și mochetele curate

1.Aspiră cu regularitate. Investește într-un aspirator de calitate, care extrage atât murdăria de la suprafață, cât și pe cea din profunzimea fibrelor textile, în special dacă deții un covor aspru sau dacă ai căței sau pisici. Aspirarea regulată face ca mocheta să arate și să miroasă proaspăt.

  • Aspiră de câteva ori pe săptămână. Dacă ai animale de companie, ar trebui să aspiri chiar zilnic.
  • Nu  grăbi procesul de aspirare. Chiar și aspiratoarele de putere mare au nevoie de ceva momente pentru a extrage murdăria, praful și părul de animale de la baza fibrelor. Treci cu aspiratorul de mai multe ori pe deasupra covorului sau mochetei pentru a te asigura că este complet curat.

2.Protejează zonele intens circulate ale mochetei. Daca aceasta se află în fața ușii de la intrare, în bucătărie sau în altă zonă a locuinței tale des circulată, protejeaz-o folosind covorașe protectoare din plastic. În acest mod, nu vei fi nevoit să cureți murdăria sau bucățile de iarbă zilnic.

  • Covoarele protectoare din plastic asigură vizibilitate, deci mocheta va fi vizibilă în continuare. Acestea sunt mijloace eficiente pe care le poți utiliza pentru a-ți proteja covoarele sau mocheta de murdărie.
  • Utilizează preșuri pe holuri, pentru că acestea tind să fie cele mai circulate încăperi din locuință.

3.Curăță petele de pe covoare și mochete imediat. Dacă pemiți acestor pete să pătrundă în covor și să se usuce, va fi mult mai greu să îndepărtezi reziduurile. În schimb, dacă vei aplica imediat o metodă de curățare, vei salva mult timp mai târziu.

  • Folosește o cârpă curată sau șervețele de hârtie pentru a absorbi pata, apoi presară bicarbonat de sodiu pe zona afectată și lasă să acționeze timp de 15 minute. Atunci când pata este complet uscată, aspiră covorul sau mocheta.
  • Dacă ai de-a face cu pete provocate de vin sau de alte lichide colorate, adaugă puțină apă minerală înainte de a presăra bicarbonatul de sodiu.

4.Cunoașterea tehnicii adecvate pentru îndepărtarea petelor vechi. Uneori este imposibil să cureți o pată imediat ce aceasta a apărut. Dacă te confrunți cu o pată veche de vin sau cafea, nu intra în panică! Multe covoare și mochete sunt tratate în prealabil cu produse chimice rezistente la pete, deci ele nu sunt în general dificil de îndepărtat. Folosește un recipient cu pulverizator în care să torni oțet. Pulverizează oțet pe zona afectată, apoi șterge cu o cârpă curată. Pentru petele impregnate, folosește o cantitate mai mare de oțet sau soluție comercială pentru curățarea covoarelor, pulverizează bicarbonat de sodiu și aspiră zona după ce bicarbonatul s-a uscat.

  • Nu încerca să freci petele de pe mochete și covoare. Frecarea deteriorează fibrele și face ca zona să arate mai rău.
  • Nu îmbiba zona cu prea mult oțet, apă sau orice alt lichid. În cazul în care se infiltrează prea adânc în covor, poate provoca apariția mucegaiului.
  • Covoarele și mochetele mai puțin murdare pot fi curățate eficient prin aplicarea unui amestec de lămâie și sare. Testează soluția pe o zonă mai puțin vizibilă a mochetei înainte de a o utiliza, pentru a te asigura că nu va păta covorul.

A doua metodă. Îndepărtarea mirosurilor din covoare și mochete

1.Aspiră covorul sau mocheta. Pregătește-l pentru un tratament de îndepărtare a mirosurilor aspirându-l anterior. Dacă mocheta sau covorul a reținut multă murdărie, mătură-l mai întai pentru a ridica fibrele și a îndepărta murdăria, apoi aspiră-l.

2.Prepară un amestec pentru îndepărtarea mirosurilor. Covoarele și mochetele pot fi curățate folosind produse pe care probabil le deții. Amestecă următoarele ingrediente într-un bol pe care nu plănuiești să-l mai folosești pentru gătit:

  • O cană de detergent solid ce conține borat de sodiu
  • 2 căni de mălai
  • O jumătate de cană de bicarbonat de sodiu

3.Tratează zonele pătate sau cu miros neplăcut cu oțet și apă. Umple un recipient pentru pulverizare cu o soluție formată jumătate din oțet, jumătate din apă și pulverizează pe zonele care au cea mai mare nevoie. Asigură-te că nu le umezești prea tare cu lichid, pentru că uscarea va avea loc mai greu și poți risca apariția mucegaiului.

4.Presară amestecul cu mălai pe suprafața covorului sau a mochetei.  Întinde-l uniform pe covor, axându-te pe zonele care tind să aibă cel mai puternic miros sau cele mai dificile pete. Părăsește încăperea și lasă amestecul să acționeze timp de o oră.

  • Nu permite copiilor sau animalelor de companie să intre în cameră în timp ce soluția acționează.
  • Nu folosi mai multă pudră decât poate aspiratorul să extragă. O presărare discretă ar trebui să fie suficientă pentru îndepărtarea mirosurilor și a petelor.
  • Aspiră covorul sau mocheta din nou. Treci cu aspiratorul de mai multe ori peste covor pentru a curăța mălaiul. Atunci când ai terminat, curăță sau aruncă sacul aspiratorului.

A treia metodă. Curăță mochetele și covoarele în profunzime

1.Cumpără sau închiriază un aspirator profesional pentru curățarea mochetelor și a covoarelor. Petele dificile și mirosurile puternice pot fi îndepărtate cu ajutorul unui aspirator profesional, care utilizează apă fierbinte și detergent profesional pentru a spăla fibrele covoarelor și mochetelor tale.

  • Aspiratoarele profesionale pot veni însoțite de soluții de curățare și de tratamente pentru curățarea petelor. Este foarte important să știi ce tip de mochetă sau covor deții înainte de a închiria un astfel de aspirator, pentru a fi sigur că folosești soluția adecvată de curățare.
  • Poți, de asemenea, să apelezi la servicii profesionale de curățare. În acest sens, o echipă de profesioniști se va deplasa la tine acasă pentru a-ți curăța mochetele sau covoarele.

2.Aspiră covorul sau mocheta. Asigură-te că murdăria de la suprafață și praful au fost îndepărtate înainte de a începe procedeul de curățare în profunzime. Mătură părțile cele mai murdare ale covorului pentru a îndepărta mizeria înainte de aspirare.

3.Pregătește zonele pătate pentru curățare.  Cele mai multe aspiratoare profesionale vin însoțite de o soluție ce este destinată a fi aplicată pe zonele pătate înainte ca procesul de curățare profundă să înceapă. Dacă nu deții o astfel de soluție, pulverizează oțet pe zonele pătate.

4.Adaugă apă și soluție de curățare aspiratorului profesional. Urmează înstrucțiunile ce vin odată cu aspiratorul și adaugă cantitățile potrivite de apă fierbine și soluție de curățare.

  • În unele cazuri, apa și detergentul sunt fiecare păstrate în câte un rezervor; scoate rezervoarele și umple-le cu apă sau detegent.
  • Asigură-te că rezervoarele sunt fixate în mod corespunzător în aspirator înainte de a începe curățarea.

5.Pune aspiratorul în priză și curăță covorul. Plimbă ușor aspiratorul pe suprafața mochetei, asigurându-te că acoperi fiecare centimetru. Este posibil să treci de mai multe ori peste o zonă pentru a te asigura că nu ratezi vreo pată. La unele modele de aspiratoare vei vedea apă murdară într-un recipient, atunci când acesta funcționează corespunzător.

  • Dacă aspiratorul rămâne fără apă sau detergent, oprește-l și scoate-l din priză. Aruncă soluția murdară, clătește rezervoarele și umple-le cu apă fierbinte curată și soluție pentru curățare.
  • Soluția murdară poate fi vărsată în toaletă.

6.Lasă covorul sau mocheta să se usuce. În doar câteva ore, ar trebui să arate și să miroasă bine, ca nou!


Articole pentru curatare mocheta

alegeti sa traiti sanatos - curatarea mochetelor, mocheta curata fara efort, cum sa mentii curata si ingrijita mocheta, curatarea eficienta e mochetei, metode de curatare a mochetei, pete des intalnite de pe mocheta, modalitati de curatare a covoarelor si mochetelor, cele mai eficiente metode de curatare a mochetei, metode rapide pentru a curata mocheta, ce trebuie sa stii inainte de a cureta mocheta, ce trebuie sa eviti atunci cand cureti o mocheta

Alege servicii profesionale de curatat saltele si curatare canapele la domiciliu la cel mai avantajos pret.
 
Servicii :
|
|
|
|
|
 
|
|
|
|
|
Curatare canapele - curatare saltele - curatare tapiterie auto - decarbonizare motoare - dezinsectie Bucuresti. Servicii prestate la domiciliu in Bucuresti.
Copyright @ 2014 curat pe loc.ro. Toate drepturile rezervate.

comanda acum

trimite mesaj pe whatsap